Jujutsu Kaisen – Anime ajánló

A Jujutsu Kaisen manga első száma 2018-ban jött ki. Az  írója és illusztrátora Gege Akutami.  Az adaptáció pedig 2020 őszi szezonjában jelent meg 24 résszel, a shounen, dark fantasy műfajt erősíti. Egy fiktív világban a modern Japánban játszódik a történet. Az adaptációért pedig a  MAPPA stúdió felelős.

Sziasztok, Tachikawa vagyok, és most egy Jujutsu Kaisen anime ajánlóval készültem nektek. Elég rövid lett de remélkem tetszeni fog. (Próbáltam keveset spoilerezni ahogy csak tudtam.)

1.rész 

A főhősünk Itadori Yuji egy átlagos fiú aki egy kisvárosban éli mindennapjait. Rendkívüli fizikai erővel rendelkezik, ezért a sportklubok mind szeretnék, hogy csatlakozzon hozzájuk Itadori ezért sosem hagyják békén pedig már tagja az iskola okkult klubjának. Ebben a klubban természetfeletti magyarázatot találnak ki a különféle eseményekre. Egy nap Itadori hamarabb elmegy Jujutsu Kaisen Hiatus Explained: When Will the Manga Return?a klub tevékenységből, hogy meglátogassa nagyapját a korházban, mindeközben az iskolai klub többi tagja pedig egy igen különös tárggyal kezd foglalatoskodni. A kórházban felbukkan egy fiú, aki a különös tárgy auráját követve akad rá főhősünkre. Itadori beszámol neki arról, hogy éppen iskolatársai babrálnak a tárggyal, a fiú pedig elmagyarázza, hogy ez esetben veszélyben vannak, majd az iskolába rohannak megmenteni az ott tartózkodó tanulókat. Ezt követően a két fiú és egy átok szörny között harc bontakozik ki a tárgyért. Miután Itadori látja, hogy társai sorban kerülnek életveszélybe, úgy dönt, hogy jobb, ha elpusztítja a tárgyat mit sem sejtve arról, hogy ez milyen következményekkel jár. Ezután megjelenik Gojo Satoru, és magával viszi eszméletlen főszereplőket, aki egy ismeretlen szobában ébred, majd közlik vele, hogy tettei miatt a vezetőség halálra ítélte.

A főszereplő jellemzése:Jujutsu Kaisen manga will go on hiatus due to creator's health - Polygon

 Itadori Yuji tisztességes, kicsit naiv. Mindenkivel törődik, megbecsüli az élet értékeit, és ennek az érdekében biztosítani akarja, hogy mindenki megkapja a neki járó végtisztességet. Annak ellenére, hogy nap mint nap átokszörnyekkell végez, úgy véli, etikátlan más ember életét elvenni, és ezért ódzkodik ettől. Itadori általában barátságos, jópofa természete van, de gyorsan feldühödik a puszta rosszindulattal szemben. Itadori egyik meghatározó jellemvonása, hogy önfeláldozó személyiség.

Röviden a történet:

 A történet középpontjában a Tokyo-ban lévő Jujutsu szakközépiskola diákjai állnak, és tanáruk Gojo Satoru, aki a legerősebb Jujutsu sámán. A diákokat különféle ügyeket kell megoldaniuk. (pl.: Egy átok be fészkelte magát valahova, és le kell győzniük őt.) Az átkok vagy másképp az átok szörnyek az emberek negatív érzéseiből jönnek létre. Ilyen érzések pl.: kellemetlenség, szégyen, megbánás stb. Vannak intelligens és primitív egyedek is. Néhány intelligens átok egy csoportba szerveződtek, egy közös cél érdekében. (sajnos nem írhatok többet, mert nem szeretnék még többet spoilerezni)

Harcjelenetek:

Jujutsu Kaisen Phantom Parade | Jujutsu Kaisen Phantom Parade Latest News,  Photos, Videos, Reviews And More | Moviespie.Com A Jujutsu Kaisen harcjelenetei dinamikusak, animálása ilyen szempontból magas minőségű. A karakterek személyisége izgalmassá teszi a harcjeleneteket. Nem minden csatát nyernek meg a szereplőink, de folyamatosan fejlődnek a harcok során.

 Az anime egyértelművé teszi, hogy ki a gonosz és ki a jó, viszont nem mondható unalmasnak, mivel megmutatja nekünk a szereplők őrült és brutális oldalát is. Nekem személy szerint sokáig Nobara nem volt a kedvenc karakterem, de ez megváltozott akkor, amikor egy harcban megmutatta, hogy egy egészen más oldala is van amiről nem is tudtam.

A Jujutsu Kaisen 0 eredetileg Tokyo Metropolitan Curse Technical School címmel került ki, de miután Akutami kiadta a Jujutsu Kaisen mangáját átnevezték Jujutsu Kaisen 0-nak, így ez lett az előzmény.

A Jujutsu Kaisen adaptációt nem fejezték be. A HITC hírportál még nem jelentette be hivatalosan a folytatást, de az utolsó rész a „Folytatjuk…” felirattal zárult.