Megjelenések

Initial D Fourth Stage

Cím: Initial D Fourth Stage
Angol cím: -
Japán cím: 頭文字〈イニシャル〉D FOURTH STAGE
Egyéb cím(ek): Initial D 4th Stage
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 24
Szezon: 2004 - Tavasz
Típus: TV
Besorolás: PG-13 - Teens 13 or older
Forrás: Manga
Értékelés: 10/8.17
Studió: [A.C.G.T.]
Producer: [OB Planning], [Studio Jack]
Kiadó: [Funimation]
Téma: [Racing]
Műfaj: [Action], [Drama]
Egyéb Műfaj: [Seinen]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [UraharaShop]

Leírás:

Third Stage után pár évvel ismét elkezdték a sorozatot, és a történetet onnan folytatják, ahol abba lett hagyva. Éppen ezért, ha nem nézted végig a megelőző sorozatokat, akkor ne olvasd tovább az ismertetőt!

Mindenki éli a szokásos életét, Mogi egyetemen tanul, Itsuki főállásban dolgozik a benzinkúton, Takumi pedig napközben sofőrként dolgozik, emellett pedig Takahashi Ryousuke Project D csapatában versenyez a Gunma térségen kívüli prefektúrákban. Takahashi Keisuke uphillen, Takumi downhillen versenyez, nagyon jól teljesítenek. Eközben Bunta Takuminak adja a nyolc-hatost, magának pedig egy másik autót vesz, amiről Takumi nem is sejti, hogy milyen. Egyik éjszaka Takumi hazafelé tart Akina hegyén, amikor is felvillan mögötte egy lámpa, és provokálni kezdi Takumit...

A történet még a First Stage-hoz képest is sokkal versenycentrikusabb, emiatt a történet nagyon el van hanyagolva. Számomra hatalmas csalódás volt, hogy Iketani, Itsuki, Yuichi, és még Mogi is olyan szinten háttérbe van szorítva, hogy alig szólalnak meg a 24 rész alatt.

A Fourth Stage grafikája valami hatalmas fejlődés még a Battle Stage grafikájához képest. Nem tűnik annyira számítógépesnek a CG, sokkal inkább illik a rajzok közé, mint eddig bármikor. A rajzok is nagyon szépek, visszatértek az eredeti, First Stage rajzstílusához, emiatt az arcok is hosszúkásabbak lettek, szerintem ez jobban illik az animéhez, bár a Second, és a Third Stage után kicsit furcsa lesz...

A zenéhez nincs mit hozzáfűznöm, az eddigi sorozatokhoz hasonlóan versenyekhez illő zenék, élethű hanghatások, motorhangok... Összességében egész jó kis folytatás, de akinek igénye van a magánéletre, háttéreseményekre, és nem csak a versenyek érdeklik, úgy mint engem, azoknak nem fog tetszeni. Viszont akit a versenyek érdekelnek igazán, és eddig se nagyon mozgatta a versenyen kívüli történet, az jobban élvezni fogja.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 4 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 30
Jellenlegi verzió: 6.1.6