Megjelenések

Hokuto no Ken: Toki-den

Cím: Hokuto no Ken: Toki-den
Angol cím: Fist of the North Star: The Legend of Toki
Japán cím: 真救世主伝説 北斗の拳 トキ伝
Egyéb cím(ek): Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Toki-den
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 1
Szezon: -
Típus: OVA
Besorolás: R - 17+ (violence & profanity)
Forrás: Manga
Értékelés: 10/7.42
Studió: [APPP]
Kiadó: [Discotek Media]
Téma: [Martial Arts]
Műfaj: [Action]
Egyéb Műfaj: [Shounen]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [Feed the Geek]

Leírás:

2006-ban, talán mondhatom így, hogy néhányunk örömére ismét elővették a Hokuto univerzumot egy 5 részes OVÁban. Viszont ellentétben Shin Hokuto no Ken-nel itt nem egy folytatást kapunk, hanem az eredeti széria legjobb jeleneteit és legfontosabb szereplőinek a történetét élhetjük át újra. Magáról az alkotásról már születtek az oldalon írások, mivel shearer (remélem nem probléma a kis betű, de ő is így írja) részenként elkezdte ismertetni, de az utolsó kettő kimaradt, így ezt igyekszem pótolni.

A 4.OVA főszereplője nem más, mint Toki, míg a cselekmény középpontjában pedig a közte és Raoh között fennálló harc áll. Persze a csata előtt megismerhetjük Toki életét, hogy hogy lett ő is Ryuuken tanítványa és hogy milyen célok motiválják. Akárcsak a korábbi részeknél, a történetírók itt is eszközöltek kisebb változtatásokat az eredeti műhöz képest, hogy még mozisabb legyen, viszont szerencsére ez az élvezeti értékéből nem von le. Sőt, talán ebben a részben még jobban is megy a történetvezetés, mint az előzőkben, mert itt legalább egy narrátor elmagyarázza, hogy mi történt korábban.

A rajzolása az animének még mindig gyönyörű, tényleg már csak ezért megéri megnézni, ehhez még hozzájön egy nagyon jó zenei anyag, szóval audiovizuális téren maximálisan elégedettek lehetünk. Viszont a harcok terén kicsit gyengébben teljesít az ova, bár a Raoh-Toki párharc nagyon szép, de ezen kívül más küzdelem nincs, ez viszont meg szerintem nem olyan hosszú, hogy tényleg csak ennyi elég legyen.

Véleményem szerint az előző három résznél erősebben teljesít a Toki-den, de még így is vannak hibái, talán a legnagyobb az, hogy túl hosszú történetet akar beleszorítani túl kevés időbe, így nagyon pörögnek az események, rengeteg minden ki is marad, bár legalább itt, ahogy feljebb írtam, egy narrátor segíti a nézőt. Igazából ajánlani csak olyanoknak tudom, akik látták az eredetit, nekik kellemes lehet felidézni azt, vagy megtekinteni egyes visszaköszönő jelenteket felújítva. De szerintem még ők se lehetnek teljesen elégedettek, mert vannak kisebb-nagyobb hibák.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 6 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 8
Jellenlegi verzió: 6.1.6