Megjelenések

Innocence

Cím: Innocence
Angol cím: Ghost in the Shell 2: Innocence
Japán cím: イノセンス
Egyéb cím(ek): Koukaku Kidoutai 2: Innocence
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 1
Szezon: -
Típus: Movie
Besorolás: R - 17+ (violence & profanity)
Forrás: Manga
Értékelés: 10/7.78
Studió: [Production I.G]
Műfaj: [Action], [Award Winning], [Mystery], [Sci-Fi]
Egyéb Műfaj: -
Explicit Műfaj: -
Fordította: [avman] & [] & [FFnF]

Leírás:

Nem szaporítva a szót a lényegre térek. A film hozza az első rész színvonálat, sőt, néhol túl is szárnyalja azt. Mivel nem akarom lelőni a poénokat, ezért a sztoriról csak néhány mondatban szólok.

Több fókusz került a magánéleti kérdésekre az előző részhez, illetve a sorozatokhoz képest. A főszerepet ezúttal a régi típusú kiberszemekkel felszerelt Batou-ra osztották és meg kell hagyni, jól tették.

A történet egy új android fajta meghibásodásából eredő mészárlás köré épül tovább feszegetve a gép-ember, gép-lélek kapcsolatokat. Érdekesség, hogy a párbeszédekben rengeteg bibliai és történelmi idézet van, ami néhol egy picit töménnyé teszi a filmet, viszont tovább mélyíti a filozófia vonulatát.

A film képi világa erősen fel lett tupírozva, ami a legtöbb esetben jó, de néhol egy picit zavaró, mivel elüt az első rész képi világától. Például a kocsikat erőteljesen retrosították. Ami negatívumként hozható fel az az, hogy helyenként a vágások keménysége követhetetlenné teszi a filmet.

Mindent összevetve, azt hiszem nem állok messze az igazságtól, ha azt mondom, az anime műfaj egy újabb kultusz-gyanús filmmel gazdagodott, minden rajongójának nagy örömére.

A filmet bátran csak a cyberpunk iránt rajongóknak ajánlom, mivel aki nincs hozzászokva a műfajhoz, az esetleg egy picit vontatottnak találhatja.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 4 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 20
Jellenlegi verzió: 6.1.6