A szezon egyik sztárja: Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Hamarosan véget ér a nyári szezon, és beköszönt az ősz, mai cikkünk témája pedig a szezon talán egyik legkedveltebb animéje, a Re:Zero.

Legelsőnek 2016-ban találkozhattunk ezzel az animével, és így négy év elteltével megérkezett a második évad, és tovább folytatódtak Subaru és a lányok kalandjai.

Nem is csoda, hogy ennyire tetszik a nagyközönségnek, hiszen az isekai műfaj egyik kiemelkedő darabjával van dolgunk.

Mint minden hasonló animében a főszereplőnk, átkerül egy másik világba, ahol valamilyen különleges képessége van. Jelen esetben Subaru minden alkalommal, amikor meghal visszatér a halálból, és egy adott „checkpointnál” kezdi elölről életét.

Ez a képessége nagyon hamar kiderül, ugyanis már a kezdetek kezdetén találkozik egyik főellenségével Elsával, azaz a Bélvadásszal, aki egy képzett orvgyilkos, és természetesen nem kímélte főszereplőnket. Ugyanakkor találkozik Emiliával, aki egy fél-elf lány, és a trónét harcol. Az ő megmentésével jut el a Roswaal kastélyába, ahol további három lány kíséretében kezdődnek haláli jó kalandjai.

A MyAnimelist adatai szerint mind az első, mind a második évad nagyon népszerű, az első évad 8,3-as, míg a második évad 8,66-os értékeléssel büszkélkedhet nem sokkal lemaradva a szintén népszerű Shigatsu wa Kimi no Usótól és Koe no Katachitól.

Kiss Nándor

Források:
Google képek
https://myanimelist.net/
https://www.fandom.com/