Anime ajánló: Goutobun no Hanayome

A Goutobun no Hanayome avagy a The Quintessential Quintuplets egy nagy sikerű romantikus anime, melynek első évada 2019 januárjában jelent meg, és most a 2021-es téli szezonban folytatódik. 

A történet középpontjában Uesugi áll, aki egy okos, középiskolás diák, viszont nagyon szegény. Egy nap az ebédszünete alatt összetűzésbe keveredik egy cserediákkal, aki elfoglalta az ő helyét. Ugyanezen a napon rámosolyog a szerencse, és úgy tűnik, végre megszabadulhat családjuk az adósságoktól, mivel ajánlatot kap egy gazdag családtól, aki tanítót keres. Ez egészen addig jó lehetőségnek tűnik, amíg rá nem eszmél, hogy akit tanítania kell az az a lány, akivel összeveszett az ebédlőben, és ha ez még nem lenne elég, nincs is egyedül, ugyanis van négy vele egykorú testvére. 

Nem véletlen, hogy az anime elnyerte sok millió otaku tetszését, hiszen szép rajzolása és viszonylag jó animációja kiemeli a többi hasonló anime közül. Az történetben a romantikus szálon van a hangsúly, de elengedhetetlenek a vicces és esetleg perverzebb pillanatok, amint az megszokott a japán animéktől.

Ami a történetet illeti panaszra kevés okunk lehet, hiszen története mellett alig észrevehetőek a klisés jelenetek, melyekkel tele vannak a hasonló animék. Ezen felül kiemelésre méltó a tény, hogy sikerült összehozni a részeket úgy, hogy az öt hősnő minden részben szerepet kapjon. A karakterfejlődésre sem lehet panaszunk, hiszen  a fő és mellék karakterek jól össze vannak hangolva, és kötelékeik az anime során szépen alakulnak. 

Ha azt gondolod, hogy a Goutobun no Hanayome egy újabb anime a rengeteg háremes anime tetején, és semmi újat nem tartogat magában, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak, ugyanis a jól megírt történet és a mókás karakterek lekötik a néző figyelmét ezzel bevonva őket is a történetbe. És ha mindez nem lenne elég, a bámulatos filmzenékkel alátámasztva nevetést és mosolyt csal a néző arcára.