Elköltöztünk!

Kedves Animem közösség!


Igen, jól olvastátok: elköltöztünk. Néhányotok számára nem meglepő a hír, hiszen októberben indult egy rejtvény játék a honlapon, aminek 12. feladatát is teljesítve a győzteseknek elárultam: készülőben az új honlap. Emellett a szemfülesek még más módon is rátalálhattak, hiszen nem egy “easter egget” hagytunk magunk után. Bár úgy volt hogy hamarabb elkészül, sajnos kicsit elhúzódott a költözés. Hatalmas köszönet illeti a csapatom tagjait, akik nélkül nem tudtam volna összehozni egyedül.


Tíz éve (2011) hogy létrehoztam az Animem.gportál-t. Eredetileg azért készítettem el, mert saját magamnak akartam összegyűjteni a kedvenceimet, és a bakancslistás animéket, hogy később ne kelljen megint egyesével keresgélnem (lehet lusta lennék?). Először csak Naruto, majd Bleach, Death Note, Inuyasha, Elfen Lied, a lista egyre csak bővűlt. A honlap egyre látogatottabb lett, és egyre több kérés jött hogy melyik animét szeretnétek látni. Először megnéztem, és ha elnyerte a tetszésemet, akkor fel is töltöttem. De már nem is emlékszem hogy mikor és hogyan, de a honlap tele lett mindenféle animével. Olyanokkal is amiket még nem láttam, és olyanokkal is, amiket valószínűleg nem is fogok. De ez azt jelentette, hogy mások számára hasznos az amit csinálok, és ez jó érzés. Besegített bone (aki mellesleg a bátyám), sőt mi több, túl is szárnyalt nem egy téren, amiért nagyon hálás vagyok, hogy akkor is foglalkozott a honlappal, amikor én sokáig nem tudtam.


Meglepő hogy tíz év milyen gyorsan eltud repülni, mégis milyen sok minden tud ez alatt történni, változni. 2019-ben kezdtem el egészen új dolgokon gondolkozni, amikor láttam, hogy a honlap hétről hétre újra megdönti saját rekordját. A gportálon a mi honlapunk került a legelső helyre, naponta 10-20 új regisztráció, akár 2000+ látogató egy nap. Másokhoz képest ez még mindig semmi, de soha nem gondoltam volna 10 évvel ez előtt, hogy a béna kis oldalam idáig eljut. Ezért döntöttem végül a költözés mellett, hogy még többet kihozhassak abból amit elkezdtem.


Viszont az új lépcsőfok túl nagy falatnak bizonyult, így be kellett látnom hogy ketten bone-al kevesek vagyunk. Így történt hogy 2019-ben a mi duónkból egy egész csapat lett, és valószínűleg még bővülni is fog a körünk. MetalHero-ról és Chispy-ről már hallhattatok, viszont az új adminokról még nem írtam. Hadd mutassam be az animem.org adminjait:

Blackfire: technikai dolgokért felelős: web fejlesztés/karbantartás, discord bot programozás/karbantartás, discord moderálás (már nem tagja a csapatnak)
Orvvadász: tartalmak írása, részek feltöltése és az új részek nyomon követésében jeleskedik, emellett discord moderálás
D4ni: tartalmak írása, discord moderálás
Bagoly: tartalmak írása (már nem tagja a csapatnak)
MetalHero: részek feltöltése, tartalmak írása, emellett az ő érvelései győztek meg az új honlap mellett
Chispy: részek feltöltése, tartalmak írása
bone: részek feltöltése, tartalmak írása, új részek nyomon követése, chat moderálás, meg mellesleg ki*****túl egy mágus.


Sok munka volt a költözéssel, de végül sikerült. Így hát had mutassam be az animem.org honlapunkat, remélem elnyeri tetszéseteket. Már most számos új funkciókkal bővült a lista (saját profil, kép/videó feltöltés, keresés, szavazások, könyvjelzők stb.), de még bővülni is fog nem egy dologgal. Mivel mi is emberek vagyunk, lehet vétettünk hibát egy-két helyen, ilyenkor nyugodtan jelezzétek a számunkra és igyekszünk mihamarabb javítani azt. Elsősorban a már meglévő tartalmak átmásolása jelentette a legnagyobb feladatot, de ne aggódjatok, mostantól időről-időre bővíteni fogjuk az animék listáját.


Ami a “régi” honlapunkat illeti, most még ugyanúgy elérhető lesz mint eddig. Időbe telik minden látogatónak átszoknia, így az új megjelenések még 2-3 hétig a gportálon is feltöltésre kerülnek. Utána viszont szép lassan leépítem a honlapot. Hiányozni fog a gportál kezelőfelülete, de ideje búcsút inteni. Sayonara!

Köszönöm a figyelmet, találkozunk az új honlapon! 🙂

Animem csapat,
Avander

ui.: továbbra se vagyunk fordító csapat, de talán egyszer eljutunk oda is!

Author: Avander