Őszi animék és ismertetőik

Sziasztok! Mivel elkezdődött az őszi szezon úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a közelgő vagy már éppen futó animéket, és azok ismertetőit (lefordítom őket magyarra).

 Haikyuu!! TO THE TOP 2. Szezon

A Haikyuu!! To the top 2. szezonja.

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka III

A Danmachi 3. Évada

Jujutsu Kaisen

A fiúk az “igaz halálért” harcolnak.

Nehézség, megbánás, szégyen: a negatív érzések, melyeket az emberek éreznek Átkokként leselkednek mindennapjainkban. Ezek az Átkok csak úgy burjánzanak a világban, és az emberekre szörnyű balszerencsét vagy halált hoznak. És ami ennél is szörnyűbb, hogy az átkokat csak egy másik átokkal lehet semlegesíteni.

Itadori Yuji egy nagyon erős srác, de ő csak éli átlagos középiskolai életét. Egy nap viszont, amikor egy barátját megtámadják az Átkok, megeszi az ujját egy Kétarcú kísértetnek, ezzel saját lelkébe fogadva az Átkot. Ettől a pillanattól kezdve testét egy Kétarcú kísértettel osztja meg. Gojou Satoru, az egyik legerősebb varázsló, segítségével Itadori bekerül a Tokiói Műszaki és Varázsló Középiskolába, ami egy szervezet, melynek tagjai az Átkokkal küzdenek… és így elkezdődik egy átkozott átokűző srác hősi élete, melynek többé sosem fordíthat hátat.

Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen

Mahouka Koukou no Rettousei második évada.

Miyuki Shiba osztálytársa, Kitayama Shizuku, úton van, hogy külföldön tanuljon. Normál esetben ez varázslóknak lehetetlen, mivel varázshasználót nem engednek külföldre, nehogy nemzeti titkokat szolgáltasson ki. Viszont egy módon lehetséges: diákcsere programmal. 

És így érkezett meg az USNA-ból Japánba Angelina Kudou Shields, akit Linaként ismernek. Lina érkezésének idején a mágusokat megtámadta egy rejtélyes lény, mely kiszívja áldozatai vérét. Képes lesz Tatsuya és Miyuki Shiba felfedezni a “Vámpír” mivoltát?

Higurashi no Naku Koro ni

Keiichi Maebara a békés Hinamizawa  faluba költözött. Gyorsan barátokat szerez a középiskolából, és azt is megtudja, hogy pont jókor érkezett, mert a településen fesztivál lesz. Viszont valami furcsa ebben az elszigetelt falucskában, és őt egyre jobban elfogja a félelem. Félelme beigazolódni látszik, de vajon mit rejtegethet ez a kis közösség?

Tonikaku Kawaii

A történet főszereplőjének nevét a “Hoshizora” karakterrel írjuk, melynek jelentése “csillagos ég”, de Nasának ejtjük. A középiskolai felvételi vizsga napján Nasa találkozik egy gyönyörű lánnyal, akit Tsukasának hívnak. Nasa számára ez olyan érzés, mintha végre a sors segítő kezet nyújtott volna felé, és végre lesz egy barátnője, de a dolgok rosszra fordulnak, amikor is Nasát elüti egy autó, és nem tud elmenni a vizsgára.

Miután Tsukasa segít a sérült Nasának, ő szerelmet vall neki, és Tsukasa beleegyezik, hogy randizzanak, de csak akkor, ha Nasa beleegyezik abba, hogy összeházasodnak. Egy évvel később Nasa tökéletesen megírja a felvételi vizsgáit, de iskola helyett inkább a munkát választja, és egyedül él. Miután Nasa betölti a 18. életévét, Tsukasa újra feltűnik, és az ő boldog, romantikus és rejtélyes házasságuk elkezdődik.

Noblesse

820 éven keresztül aludt tudomást sem véve az emberiség fejlődéséről és tudományos előrehaladásáról. A táj, melyet ismert teljesen megváltozott a technológia, a hozzáállás és az életstílus miatt. Amint felébredt, Cadis Etrama Di Raizel (Rai) ráveszi magát, hogy beilleszkedjen ebbe a korszakba. Megtalálja egyik szolgáját, Frankensteint, aki jelenleg egy Dél-koreai középiskola igazgatója. Rai úgy dönt, hogy társul egy csapat jó szellemű diákhoz, hogy beolvadjon az új világba, de az új élete nem biztonságos, akárcsak a régi; és a méltóságteljes, zavarodott, technológiához mit sem értő Rai a dolgok hevében őrült és veszélyes kalandokba keveredik.

Majo no Tabitabi

A kedvenc könyve olvasásának hevében Elaina kimerészkedik, hogy lássa a világot, melyről oly’ sokat olvasott. Mint egy levél a szélben, országról országra utazik, hogy kielégítse kíváncsiságát, és új tapasztalatokat szerezzen. Szembesül a világ minden szegmensével legyen az bizarr, furcsa vagy érzelgős. A felfedezés vágya és a kíváncsiság vezeti őt az útján. Hova tovább, Elaina?

Kamisama ni Natta hi

Youta Narukami csak az egyetemi felvételi vizsgájára koncentrál. Az utolsó középiskolai nyári szünete alatt találkozik egy lánnyal, aki azt állítja magáról, hogy ő a mindentudás istene. Ő elmondja neki, hogy a világ 30 napon belül véget ér. Először Youta nem hitt neki, de miután demonstrálja természetfeletti prediktív erejét, meggyőződik róla, hogy az ereje valóságos. Eközben Hina valamilyen oknál fogva úgy dönt, hogy bezárkózik a házába. Így kezdődik a zűrzavaros nyári szünetük, amikor is együtt néznek szembe a világvégével.

Adachi to Shimamura

Adachi sosem ment be a tanítási óráira, és mindig egyedül töltötte az iskolai napokat egészen addig, míg nem találkozott Shimamurával, akivel összebarátkozott. Az órák kihagyása elmélyíti barátságukat, de hamarosan váratlan érzések kezdenek virágozni.

Furcsaságok és zavarodottság közepette a két lány az érzések tengerében hajózik evező nélkül, miközben megismerik egymás érzéseit.

Kimi to Boku no Saigo no Senjou, Aruiwa Sekai ga Hajimaru Seisen

A százéves háború ideje alatt a fiatal Iska azt a küldetést kapta, hogy ölje meg a Balsors boszorkányát, Aliceliesét. A harctéren való első találkozásuk viszont máshogy alakul, és kételkedni kezdenek küldetéseikben, viszont ha együttműködnének, akkor elárulnák az országaikat. Bár a körülmények miatt ellengések lettek, a harcoló szíveik szerelmesekké tették őket.

100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru

A tartózkodó és a mindig logikusan gondolkodó harmadéves középiskolás Yuusuke Yotsuya egy játékszerű világba kerül, ahol osztálytársaival, Iu Shindoval és Kusue Hakozakival, akik már korábban odakerültek, veszélyes küldetésre vállalkoznak. A hideg Yuusuke minden érzelem nélkül  vizsgálja a világot, és néha még a társai életét is veszélybe sodorja. Meg tudja vajon védeni a csapatát a szörnyek támadásától, a nehéz incidensektől és az erős ellenségektől és meg tudja nyerni a játékot?

Akudama Drive

Sok évvel ezelőtt a Nagy civil háború alatt Japán elpusztult, és a darabjaiban lévő országban két szektor létezik. A Kansai és a Kanto. Kansaiban csapatonként 6 Akudama hajt végre küldetéseket, a rendőrség kikerülésével, melyeket egy rejtélyes fekete macskától kapnak.

Viszont egy veszélyes kaland veszi kezdetét, amikor egy civil lány az Akudamák életébe keveredik és bűntényeik szemtanúja lesz.

Ikebukuro West Gate Park

Rejtélyes városi legendák alapján.

A bűncselekményekkel teli Ikebukuro egy varázslatos mennyország az erőszakos bandáknak, a Yakuzaának, és otthona Makoto Majimának. Hogy megvédje barátait, ez a karizmatikus problémamegoldó megoldja a harcoló frakciók problémáit, még az olyanokat is, amelyekre a rendőrség képtelen.

De amikor az erőszakos cselekmények Makoto egy szerettének halálához vezetnek, meg tud bírkózni a fájdalommal, vagy belefullad az utcákon kiömlött vérbe?

Assault Lily: BOUQUET

Az anime az Assault Lily doll sorozaton alapszik.

A Földön a közeli jövőben az emberiség a pusztulás küszöbén áll a rejtélyes és hatalmas lények miatt, melyeket Óriásokként ismernek. Az egész világ összefog ellenük, és sikeresen kifejlesztik a CHARM nevezetű fegyvert a tudomány és a varázslat segítségével. A CHARM használatára főleg tini lányok képesek, és használóikra hősként tekintenek. Őket nevezik Liliomoknak. Az egész világon Kert nevezetű katonai akadémiák létesülnek, hogy liliomokat képezzenek, akik majd megküzdenek az óriásokkal, hogy megvédjék és vezessék az emberiséget. A történet ilyen lányokról szól, akik liliomok szeretnének lenni egy ilyen Kertben.

Hanyou no Yashahime

Sesshomaru és Inuyasha lányai útra kelnek túllépve az időt.

A feudális Japánban egy erdőtűz elválasztotta a féldémon ikreket, Towát és Setsunát. Miközben kétségbeesetten keresi fiatalabb testvérét, Towa egy rejtélyes alagútba téved, ami a mai korabeli Japánba vezeti őt, ahol Kagome Higurashi testvére, Sota, megtalálja őt, és családjával együtt felneveli.

Tíz évvel később az alagút, mely összeköti a két kort, megnyílt, így lehetővé téve, hogy Towa újra találkozzon Setsunával, aki egy démonvadász és Kohakunek dolgozik. Viszont Towa meglepetésére úgy néz ki, hogy Setsuna elveszítette minden emlékét az idősebb testvéréről.

Morohával együtt Inuyasha és Kagome lányai együtt utaznak a két korszak között, hogy visszaszerezzék elveszett múltjukat.

 

Yuukoku no Moriarty

A 19. század végén a Brit Birodalom nemesei uralkodnak, és jólétben vannak, míg a dolgozói réteg szenved a kezüktől. William James Moriarty, aki együttérez a helyzetükkel, meg akarja dönteni a hatalmukat. Moriarty, akit frusztrál a szisztematikus igazságtalanság, helyre akarja hozni az egész társadalmat. Még a tanácsadó detektíve, Sherlock Holmes, sem állhat az útjába. Itt az ideje a bűnözésnek, mely forradalmasítani fogja a világot!

Golden Kamuy 3

A Golden Kamuy 3. évada.

A Sugimotótól elválasztott Asirpa most az orosz határ felé veszi az irányt, és az ő és az apja rejtélyes tetoválásaival kapcsolatra fókuszál. Viszont Sugimoto elhatározta, hogy megtalálja és megvédi Asirpát. Az útján új emberekkel, új kultúrákkal ismerkedik meg és könyörtelen terepekkel néz szembe. Vajon mindketten túlélik az utazást, és ismét egyesülnek?

Iwa Kakeru! Sport Climbing Girls

A történetben lányok a főszereplők, akik mászásban versengenek egymással, ami annyit tesz, hogy mesterségesen létrehozott falakat másznak meg. Az elsőéves felső-középiskolás diák, Konomi Kasahara, a Hanamiya Lányok Privát Iskolájában találkozik ezzel a sporttal, miután alsó-középiskolában kirakós játékokkal edzette logikáját.

Kuma Kuma Kuma Bear

A 15 éves Yuna semmi mást sem csinál csak otthon játssza a kedvenc VRMMO játékát, és iskolába jár. Egyszer csak egy új ,különös frissítéssel érkezik egy elképesztően erős medveruha, ami elviselhetetlenül aranyos, de kínos viselni a játékban, és Yuna nem akarja használni. Viszont amikor átkerül a játékba, és igazi szörnyekkel és varázslatokkal kell szembenéznie, a medveruha lesz a legjobb fegyvere.

Gochuumon wa Usagi Desu ka? BLOOM

A Gochuumon wa Usagi desu ka harmadik évada.

Kami-tachi ni Hirowareta Otoko

Az egész életében szerencsétlen 39 éves Ryouma Takebayashi álmában meghal. Három isteni lény megsajnálja, és reinkarnálja őt egy másik világba, egy fiatal fiú testébe.

Napjait nyálkák gondozásával és kutatásával tölti. Viszont miután meggyógyított egy sérült utazót, Ryouma  elhatározza, hogy útra kel barátaival, hogy az erejével segítsen másoknak.

King’s Raid: Ishi wo Tsugumono-tachi

A történet a kardforgatás és a varázslat világában játszódik egy évvel azután, hogy Orvelia  királya, Kairu, legyőzte Angumundo démonkirályát. Kasel földesúr békés napjait éli. Azonban, Kasel élete újra izgalmakkal teli lesz, amikor megtudja, hogy a démonok ismét feltűntek földjén. Kasel  egy bölcs ember vezetésével és társaival útra kel, hogy visszaszorítsa a sötétséget, mely rettegésben tartja az egykoron békés földet és, hogy a az Aea szent kard kiválasztott harcosa legyen.

Hypnosis Mic: Division Rap Battle – Rhyme Anima

A háború után Chouban a nők vették át az uralmat a politikai élet felett, és megsemmisítették a fegyvereket, majd betiltották őket. Emiatt a férfiak rap csatákat vívnak a Hypnosis Mics segítségével, mely használója képes más emberek gondolatait befolyásolni. Azonban, egy legendás rap csapat, a Piszkos hajnal négy csapatra oszlott, amelyek Tokió egy-egy hadosztályát képviselik, és területi csatákat vívnak a HypMics segítségével.

Munou na Nana

20xx-ben járunk. A Földet megtámadták a szörnyek, melyeket “Az emberiség ellensége” néven ismernek. Hogy megbirkózzanak ezzel a fenyegetéssel, iskolák alapultak különleges képességekkel rendelkező tinik számára. Ezeket az embereket Tehetségesekként ismerik, és olyan erejük van, mely dacol a valósággal. Ezek között az emberek között volt egy kívülálló, akinek semmilyen képessége nem volt, és ennek ellenére is egy különleges iskolába került. Ez a főhősünk története, aki az intelligencia és a manipulálás segítségével próbálja legyőzni az Emberiség ellenségeit.

Maou-jou de Oyasumi

Sshhh! Syalis hercegnő aludni próbál. Néhány csukott szem. 40 pislogás. Egy kis szuszogás. Réges régen amikor az emberek és a démonok együtt éltek – nos, diszharmóniában – egy démon király elrabolt egy emberi hercegnőt, és bebörtönözte őt a kastélyában. Egy nap egy hős vállalkozott a feladatra, hogy megmenti a hercegnőt. Amíg a szőke hercegre vár, mit csinál egy hercegnő…? A plüss medve őrök denevérszárnyakkal teljesen normális dolgok, de a börtöne nagyon uuuuunalmas. Szóval úgy dönt, hogy amíg várakozik, alszik. Már épp kényelembe helyezné magát… ha nem szenvedne insomniában (alvászavarban)…

Love Live! Nijigasaki Gakuen School Idol Doukoukai

A Nijigasaki Középiskola a változatos tantárgyairól és a diákoknak adott szabadságról híres. Egy másodéves tanuló Yuu Takasaki és egy barátja egy nap bekopognak az iskolai Idol klub ajtaján. Egyszer barátok, egyszer ellenségek, a csapattagok csak saját gondolataikkal törődnek, és mindőjüknek megvan a saját szándéka a csapatban.

Senyoku no Sigrdrifa

Amikor a Pillárok hirtelen megjelennek a Földön, és mindenki életét veszélybe sodorják, csak Odin isteni cselekedete nyújthat az embereknek megváltást. Hogy harcolhassanak, valkűröket küld a földre, akik fiatal női pilóták természetfeletti erőkkel és repülőgépekkel. Ezek a fiatal, képzett bajkeverők  az életüket kockáztatják egy sokáig elnyúló háborúban, viszont a végső csata ideje hamarosan elérkezik.

Taisou Zamurai

2002-ben járunk, amikor a japán gimnasztika a fénykorát élte. Shoutarou Aragaki, egy korábbi tag, aki az életét a gimnasztikának szentelte, nem képes többé megfelelni az elvárásainak. A napi szintű megerőltető edzései ellenére is Amakusa, az edzője, azt tanácsolja neki, hogy vonuljon vissza. Azonban egy bizonyos találkozás megváltoztatja Aragaki sorsát.

Dragon Quest: Dai no Daibouken

A démon lord Hadlar halála után kiszabadultak a szörnyek  a gonosz akaratából, és Delmurin szigetére mentek, hogy békében éljenek. Dai az egyetlen ember, aki a szigeten él. Brass, a kedves szörny nevelte őt, és álma, hogy hőssé váljon. Esélye is lesz hőssé válni, amikor Hadlar feltámadt, és az előző hős, Avan, eljön neki segíteni edzeni. De Hadlar kijelenti, hogy most már egy még erősebb démon lordnak dolgozik, és azért jött, hogy megölje Avant. Hogy megmentse diákjait, Avan feláldozza magát egy önfeláldozó képességgel, de nem tudja legyőzni Hadlart. Amikor úgy tűnik, hogy Dai és Avan egy másik diákja, Pop, kudarcra vannak ítélve, egy jel jelenik meg Dai homlokán, amitől hirtelen szuper erőre tesz szert, és legyőzi Hadlart.  Ez után a két diák útra kel, hogy megbosszulják Avant, és újra békét hozzanak a világra.

Ochikobore Fruit Tart

A korábbi show biznisz sztárok Roko, Hayu és Nina együtt élnek egy kudarcot vallott idoloknak való kollégiumban. Ahogy az idő megkívánja, Sakura beköltözik hozzájuk, amikor is bejelentették, hogy a kollégiumot le kell bontani, mivel 100 millió jenes adóssága van.

Ez vezet a Fiut Tart nevezetű idol csoport váratlan létrejöttéhez, akiknek az egyetlen küldetésük, hogy pénzt keressenek, és megállítsák a bontást.

Strike Witches: Dai-501 Tougou Sentou Koukuudan ROAD to BERLIN

Egy új Strike Witches animét jelentettek be a koncesszió 10. évfordulójára.

A3! SEASON AUTUMN & WINTER

A Mankai vállalat már rég túl van a fénykorán, és már csak egy tagja maradt. Az adó behajtók az ajtón kopogtatnak, és nem csoda, hogy Izumi Tachibana az egekben jár, amikor sikerül megnyugtatnia a Yakuzai behajtókat megígérve nekik, hogy az apja színházát újra a reflektorfénybe helyezi.

Magatsu Wahrheit: ZUERST

A KLab által kiadott híres RPG játékon alapszik. A Wahrheit birodalomban az emberiség megtört a múlt katasztrófája miatt, amikor is sok élet kimúlt a megidézett vérszomjas szörnyeknek köszönhetően. De a főváros sorsa megváltozni látszik,  amikor egy szégyenlős szállítómunkást, Inumaelt, és a naiv birodalmi katonát, Leocadiot csempészeten kapták.

Maesetsu!

Amikor négy szorgalmas barát összefog, hogy valóra váltsák az álmukat, miszerint stand-up humoristák lesznek, nagyon hamar rájönnek, hogy nehéz viccesnek lenni.

Csatlakozz Fubukihoz, Mafuyuhöz, Rinhez, Nayutához és az ő őrült barátjaikhoz, ahogyan legyőzik az akadályokat, és elérik a fő célukat, hogy élőben szerepeljenek a Namba Grand Kagetsun!

Osomatsu-san 3

Az Osomatsu-san harmadik évada.

D4DJ First Mix

A Japánba visszaérkező Rinku Aimoto a Yoba akadémiára megy tanulni, ahol népszerű a DJskedés. Nagyon megindítja őt egy DJ koncert, amit ott lát, és eldönti, hogy létrehoz egy csapatot Maho Akashival, Muni Ohnarutoval és Rei Togetsuvel.

Kapcsolatba lépnek más DJ csapatokkal, mint a Peaky P-key és a Photon Maiden, de Rinku és barátai célja, hogy a csúcsra jussanak.

Tsukiuta. THE ANIMATION 2

A Tsukiuta második évada.

Seizei Ganbare! Mahou Shoujo Kurumi 3

A Seizei Ganbare! Mahou Shoujo Kurumi harmadik évada.

Saikyo Kamizmode!

 

Ismertetőik angolul és bővebb információ:
https://anichart.net/Fall-2020
https://myanimelist.net/